MCQ.Osteoarthritis and Rheumatoid Arthritis Question with Answer P.4

On this page:

1.Rheumatoid arthritis (RA) is different from some other forms of arthritis because of it…

A.Is more painful than other forms

B.Occurs below the waist

C.Is symmetrical, affecting the right and left sides of the body

D.Generally, occurs above the waist

Ans:C

2.Rheumatoid arthritis is more severe in…

A.Men

B.Women

Ans: B

3.What are early signs and symptoms of rheumatoid arthritis (RA)?

A.Joint pain, tenderness, redness, and swelling

B.Loss of joint range of motion

C.Limping

D.All of the above

Ans:D

4.The term arthritis refers to stiffness in the joints.

A.True

B.False

Ans: B

5.Rheumatology is the branch of medicine that involves the study of…

A.The immune systemOsteoarthritis and Rheumatoid Arthritis Question

B.Musculoskeletal (muscles and bones) system

C.Rheumatic diseases

D.All of the above

Ans:D

6.Surgery is the only way to treat RA.

A.True

B.False

Ans: B

MCQ.Osteoarthritis and Rheumatoid Arthritis Question with Answer P.3
MCQ.Shoulder & Rotator cuff Question with Answer P.1
MCQ.Question’s -lower limb with answer P.2

7.With rheumatoid arthritis, deformity of the joints is caused by chronic inflammation.

A.True

B.False

Ans: A

8.People with rheumatoid arthritis experience the most stiffness at night.

A.True

B.False

Ans: B

9.Surgery is the only way to treat RA.

A.True

B.False

Ans: B

10.The sudden appearance or worsening of RA symptoms is referred to as an(n)…

A.Outbreak

B.Flare

C.Burst

D.Eruption

Ans: B

11.Will orthopedic surgical intervention be effective in OA or RA?

Ans: OA because RA is more of a systemic disease

12.In what joints does RA start?

Ans: Onset may occur first at any joint but it is common to find it in the small joints of the hand, foot, wrist and ankle

13.What types of exercises would you do for patients with osteoarthritis?

Ans: Isometric followed by gradual progression to isotonic exercise

14.Where do you find Heberden’s nodes and Bouchard’s nodes; in RA or OA?

Ans: OA

15.What are the short term goals in a patient with rheumatism in the acute stage?

Ans: Alleviate pain, Decrease inflammation maintain strength and endurance to activity

16.What can you provide to help the patient with rheumatism in the acute stage to be safe with motion?

Ans: Provide splinting and/or assistive devices to increase safety

17.What would you want the patient with rheumatism to be independent with as a long term goal?

Ans: Proper body mechanics, reduction of biomechanical stressors, exercise program

18.What things do you want your patient with rheumatism to maximize as part of their long term goal?

Ans: Functional mobility, endurance to tolerate ADL