Diabetes Related Question & Answer

On this page:

Diabetes-Related Question:

 

1.Insulin causes the blood glucose levels to decrease, but glucagon causes those levels to increase. The correlation between the two hormones would be said to be _____.

A.antagonistic
B.expressive
C.synergistic
D.permissive

2.The risk factors for type 2 diabetes mellitus include _____.
A.family history
B.being overweight
C.being a member of a high-risk population
D.All of the options listed are correct.

3.The risk factors for type 1 diabetes mellitus include _____.
A.family history
B.being overweight
C.All of the options listed are correct.
D.inactivity

4.Type 1 diabetes mellitus was previously called _____.
A.diabetes insipidus
B.juvenile-onset diabetes
C.non-insulin-dependent diabetes
D.adult-onset diabetes

5.Type 2 diabetes mellitus was_____.
A.insulin-dependent diabetes
B.diabetes insipidus
C.non-insulin-dependent diabetes
D.juvenile-onset diabetes

6.While a pregnant woman acquires diabetes mellitus, known as _____.
A.type 2 diabetes mellitus
B.diabetes insipidus
C.type 1 diabetes mellitus
D.gestational diabetes

7.Type 2 diabetes can be prevented or delayed through _____.
A.lifestyle interventions
B.exercise
C.weight loss
D.All of the options listed are correct.

8.The primary risk factor for type 2 diabetes is _____.
A.family history
B.being a member of a high-risk population
C.obesity
D.viral infection

9.Having a high blood glucose level is called _____.
A.hyperglycemia
B.macrosomia
C.diabetic ketoacidosis
D.hypoglycemia

10.Physical symptoms of type 1 diabetes include _____.
A.increased thirst
B.unexplained weight loss
C.frequent urination
D.All of the symptoms listed are correct.

11.After a meal, blood glucose levels increase and stimulate the secretion of which hormone?
A.glycogen
B.pancreatisome
C.insulin
D.glucagon

12.Midmorning, blood glucose levels fall and stimulate the secretion of which hormone?

A.glucagon
B.pancreatisome
C.insulin
D.glycogen

13.Which is the most common form of diabetes?
A.type 2 diabetes mellitus
B.diabetes insipidus
C.type 1 diabetes mellitus
D.They are all about the same frequency.

14.Type 1 diabetes _____.
A.occurs only in adults
B.occurs only with obesity
C.lowers cells’ sensitivity to insulin
D.involves the immune system attacking and killing pancreas cells that make insulin

15.Long-term complications of diabetes include _____.
A.impaired sensation in the hands and feet
B.increased risk for high blood pressure and atherosclerosis
C.increased risk for kidney failure
D.All the complications listed are correct.

16.A fasting blood glucose test level of _________________ is considered normal.
A.50 mg/dl to 69 mg/dl
B.70 mg/dl to 99 mg/dl
C.100 mg/dl to 125 mg/dl
D.126 mg/dl or higher on two separate tests

17.A fasting blood glucose test level of _________________ indicates diabetes.
A.50 mg/dl to 69 mg/dl
B.70 mg/dl to 99 mg/dl
C.100 mg/dl to 125 mg/dl
D.126 mg/dl or higher on two separate tests

18.A fasting blood glucose test level of _________________ indicates prediabetes.
A.50 mg/dl to 69 mg/dl
B.70 mg/dl to 99 mg/dl
C.100 mg/dl to 125 mg/dl
D.126 mg/dl or higher on two separate tests

 

Answer(1-18)

1.A;2.D;3.A;4.B;5.C;6.D;7.D;8.C;9.A;10.D;11.C;12.A;13.A;14.D;15.D;16.B;17.D;18.C